Iklan Nuffnang

Ahad, 28 Januari 2018

Prenatal LaMamma Kini PreMamma

Adudududu... aduh. Dah kenapa pagi-pagi mengaduh ni? Tak tahan weh....

Tak tahan tengok cantiknya new look Prenatal LaMamma ni. Sekarang tak panggil Prenatal dah. Kita sebut PreMamma. Ingat tau! PreMamma. Botol hijau cute gitu...

#premamma
#lamamma
#suplemenhamil

Sabtu, 27 Januari 2018

Jangan Pandang Ringan Masalah Keputihan Atau GBS


GBS? Apa tu?

. Oit... ni bukan Geng Bas Sekolah tau. Tapi lebih daripada tu.

.Selalu je kan nurse tanya ada keputihan tak. Rupa-rupanya keputihan ni bahaya.

.Keputihan ni ialah GBS atau Group B Streptoccocus.

.Nak tau apa bahaya GBS ni?

.Ibu yang dijangkiti GBS boleh pindahkan kuman ini pada bayi sewaktu proses kelahiran.

.Kesian baby. Tak pasal-pasal dapat kuman.

.Kelahiran pramatang.

.Air ketuban pecah awal.

.Baby boleh demam seawal usia 4 hari (sepsis).

.Janganlah ambil mudah soal keputihan ya.

.Berita baik 🙂🙂🙂 jus Prenatal LaMamma boleh bantu masalah bagi ibu hamil yang ada keputihan.

NAK ORDER?
fb Maryam Elyas
IG @puan_maryamelyas
Nak share masalah kehamilan? E-mel saya sme77.my@gmail.com

Sabtu, 20 Januari 2018

Bacaan HB Sentiasa OK Dengan Prenatal LaMamma


Satu lagi manfaat yang akak dapat sebab minum jus Prenatal LaMamma ni ialah bacaan HB darah akak konsisten elok je.
Korang tahu tak HB tu apa? HB ialah singkatan hemoglobin. Tugas hemoglobin ni secara mudahnya ialah dia bawak oksigen ke paru-paru dan tisu seluruh padan.
Bagi orang hamil, bacaan HB patut kena 11 ke atas. Korang tahu tak bahaya kalau HB rendah. Korang boleh pitam dan cepat penat.
Tu belum lagi kesan pada baby. Banyak nak kena cerita ni.
Jadi, kalau korang ada masalah HB rendah, try jus Prenatal LaMamma. Insya-Allah bacaan HB korang ok je macam pengalaman akak.

Nak try? E-mail:: sme77.my@gmail.com

Ikhtiar Hamil Dengan Jus Sedap


Sepanjang akak mengandung anak kedua, memang akak amalkan jus Prenatal LaMamma. Yelah kan, dah alang-alang akak ambil sejak sebelum mengandung lagi.

Lagipun minum jus Prenatal LaMamma ni sedap. Tak usik sikit pun emosi kala mengandung tu macam minum air gula untuk check kencing manis. Hahahaha.

Campuran makanan sunah dalam jus ni memang terbaiklah. Madu dengan kurma manis. Buah delima ada masam-masam sikit. Bila bergabung dengan bahan-bahan lain tu jadi lengkap rasanya masam manis versi sedap. Tak perlulah nak tutup hidung kalau nak minum.

Lagi best bila korang simpan jus Prenatal LaMamma ni dalam peti sejuk. Kalau orang Johor macam akak ni panggil esbok. Sejuk-sejuk sedap. Tak caya, try.

Ada yang nak ikhtiar hamil? Contact akak.
sme77.my@gmail.com

#IkhtiarHamil


Ikhtiar Mengandung Dengan Jus LaMamma


Kenapa kena ambil makanan sunah untuk mudahkan kita hamil?

Akak kan, hamil anak kedua masa umur 39+. Kira dah agak berumur la kalau nak mengandung tu. Tapi akak tahu akak kena mengandung jugak sebab anak akak baru sorang.

Yelah, akak pun kahwin umur 36. Nak buat macam kan, rezeki masing-masing. Jadi bila nak memgandung kali kedua tu, kena usaha keras sikitlah. Orang kata tu ikhtiar.

Masalah akak nak mengandung kali ni ialah berat badan akak yang obes ni. Ditambah pula faktor umur.

Jadi akak tahu sesangat pemakanan menjadi satu hal sangat perlu akak ubah untuk membolehkan akak cepat mengandung lagi.

Hampir 6 bulan jugaklah akak mencuba untuk mengandung tapi tak lekat.

Akak cuba makanan sunah dalam bentuk jus. Pilihan akak ialah Prenatal LaMamma. Rasanya sedap. Akak cuma amik sesudu pagi sebelum sarapan dan sesudu malam sebelum tidur.

Tamar, madu, buah tin, delima, habatus sauda, zafaran semua ada dalam produk ni. Usaha kita ialah minum konsisten sehari semalam. Insya-Allah.

Alhamdulillah asbab pengambilan jus ni, akak berjaya mengandung. Ambil makanan sunah secara mudah yang semua sudah ada dalam satu botol.

Ada yang tengah cuba nak mengandung?

sme77.my@gmail.com
+60122623977

Menangis Dapat Tahu Mengandung



Tetiba terimbau kenangan setahun lebih yang lalu. Yelahkan, masa ngandung anak first kemain cepat lekat. Nak ngandung anak kedua macam delay-delay pulak.

Mujur jumpa Puan Sheda. Dapat produk LaMamma free pulak tu. Sebabnya bos minta akak buat artikel pasal produk khas ibu hamil dan berpantang ni. Puan Sheda kata cubalah, mana tahu lekat.

Akak pun cuba. Akak minum konsisten sampai habis sebotol. Lepas tu dengan izin Allah, akak check lepas lewat period, ada 2 garisan merah.

Tuhan je yang tahu betapa gembiranya hati ni. Yelahkan. Memang nak sangat ngandung anak kedua. Rezeki Tuhan tambah lagi dapat pulak boy selepas anak sulung akak girl.

Kita badan obes ni memang kena betulkan sikit hormon dalam badan dengan cara makan makanan sunah. Dalam jus Prenatal ni ada macam-macam makanan sunah. Elok untuk badan kita lebih-lebih lagi yang nak cuba hamil.

Tamar, madu, buah tin, delima, habatus sauda, zafaran semua ada dalam produk ni. Usaha kita ialah minum konsisten sehari semalam. Insya-Allah.

Ada yang tengah cuba nak hamil?
sme77.my@gmail.com
+60122623977