CIKYAM REVIEW - Pekasam Ni Memang Superbbb, Makan Tak Pandang Kiri Kanan Dah

TIME FOR REVIEW




Hai korang. Tengah buat apa tu? Ni CikYam nak citer sikit. Semalam CikYam masak pekasam ayam. Sedap sesangat. Ni first time CikYam buat pekasam ayam. Selalunya yang CikYam jumpa pekasam ikan dan daging jer.
.
Memang sedap. Tapi pekasam ni lain macam sikit sebab banyak. Satu peket tu boleh buat dua kali makan. Mr Mama makan pun dia kata sedap pekasam ayam ni.
.
Cara nak masak dia sama je macam masak pekasam lain. CikYam tumis 1 labu bawang besar dengan 1 ulas bawang putih. Lepas tu letak cili padi bebanyak sikit sebab nak bagi pedas. Lepas tu masukkan je sebungkus pekasam ayam ni. Tumis tu minyak kena banyak sikit la bagi dia garing.
.
Bila dah garing tu kan, matikan api. Lepas tu hidang. Haaaaa makan lak dengan nasi panas. Aduhai, sedap yakmat!

.
Nama pekasam ni De'Imanz . Dengan slogan Pekasam Warisan Bonda, korang mesti suka dengan pekasam ni. Berat 200 gram.  Dekat stiker pun ada tulis cara penyediaan. Hanya 3 langkah jer tau:

1. Jangan basuh. Terus dimasak.
2. Tambah bawang dan cili.
3. Sedia untuk dimakan.

.

.
Haaaa... ni kalau korang lapar malam-malam, korang boleh terus je masak pekasam ni. So, wajib kena ada stok di rumah. Simpan je dalam peti sejuk tu. Time nak makan, bukak je bungkusan pekasam ni, tumis bawang, terus masak. Settle.
.
Korang boleh selongkar instagram pekasamwarisanbonda_hq untuk sebarang detail mengenai pekasam ni.
.
Suami den makan tak pandang kiri kanan dah.


Untuk sesiapa yang nak CikYam buat review produk korang, boleh PM CikYam untuk detail. Jom CikYam review produk korang tu. :-)


Catat Ulasan

0 Ulasan