Iklan Nuffnang

Selasa, 14 Februari 2017

Tergugat Ke Dengan Peniaga Online?


Online, online, online. Beli-belah hanya di hujung jari. Duduk kat rumah je pun dah boleh shoping. Tak payah nak susah-susah keluar rumah. Tak perlu gi kedai, nak cari parking bagai. Tekan-tekan, klik-klik, masuk password online banking, bagi detail alamat dan nombor telefon, tunggu je lah abang posmen hantar barang depan pintu.

Paling best shoping online ni, depan bos pun kita boleh shoping. Yelah, shoping dekat henfon je kot. Best wo shoping depan bos. Aku pernah try. Sangat memberangsangkan. Hahahahaha.... Tak caya try la buat.

Oppsss... merepek sudah.

Ni ha, nak bagitahu. ESOK, 15 Februari ada wacana pasal bisnes online. Betul ke bisnes online ni membunuh bisnes konvensional. Bisnes konvensional ni maksudnya bisnes di kedai. 

Maklumlah peniaga konvensional ni kos banyak. Sewa kedai, renovate kedai, bayar pekerja, api, air bagai. Berbanding peniaga online yang hanya perlu buka kedai secara maya. So nak tahu betul atau tidak, meh datang esok ya.

#maryamelyas

Tiada ulasan: