Iklan Nuffnang

Rabu, 25 Januari 2017

DAY 21: 31 days challenge by jdt blogger - Makanan Kegemaran Selain Masakan Melayu


Wow, best cakap pasal makan. Kalau selain masakan Melayu, aku suka makan hidangan barat (western). Ni aku nak kongsi sikit pasal tempat makan western yang best. Dimiliki oleh Chef Aziz Juhari. 

Apa yang menarik kat sini ialah makanannya sedap, big portion tapi harganya murah. Mana tak murah, sebab Chef Aziz kata beliau buat restorannya fokus kepada golongan berpendapatan sederhana dan rendah. Katanya, orang macam tu selalu susah nak makan western sebab mahal. Jadi apabila ada restoran ni, dapatlah merasa makan western sekurang-kurangnya sebulan sekali.

Pengalaman Chef Aziz ni bukan calang-calang tau. Lebih 20 tahun sebagai tukang masak. Jadi, memang sedap sesangatlah makanan kat sini. Antara yang sedap sesangat tu mix grill. Ada ayam, daging kambing dan daging lembu.

Jadi kalau nak makan western, kenalah datang sini. Berbaloi. Lalu tol plus menghala ke Selatan, masuk tol Putrajaya, sampai. Dekat je uols. Meh datang meh ke Pasta Express, Taman Putra Perdana Puchong.



#jdtblogger 
#31dayschallengebyjdtblogger

Tiada ulasan: