Iklan Nuffnang

Khamis, 19 Mac 2009

Keseronokan Berganda

MALAM tadi aku pergi Malam Media RedBox Karaoke di The Gardens. Seronok nyanyi-nyanyi sampai tengah malam. Ramai sungguh media yang datang. Aku jumpa ramai kawan media hiburan. Jarang jumpa mereka sebab aku bukan penulis hiburan. Paling seronok apabila nama aku dipanggil ketika hadiah cabutan bertuah. Aku dapat pemain DVD jenama JVC. Anis pula dapat baucar RM100. Suzi tiada habuan malam itu.
Hari ini pula aku pergi buat tugasan dari pagi hingga ke petang di Hotel Westin dan Pavilion. Mula-mula di Hotel Westin. Sedapnya makan tengah hari di sini. Media boleh pesan sama ada nak makan hidangan Malaysia, Vietnam, Jepun atau Thailand. Aku pilih hidangan Malaysia walaupun ramai media lain pilih makanan Jepun. Teringin juga nak makan makanan Jepun tetapi entahlah tekak ni tiba-tiba jadi kampung pula tadi. Aku tahu makanan Jepun memang mahal harganya.

Hidangan Malaysia di dalam kotak ala Jepun. Kuih koci sebagai pencuci mulut.

Aiskrim Teh Hijau (Jepun) dan Mangga Pulut (Thailand)
Selepas itu aku pergi ke Pavilion pula. Aku masuk ke butik Diane Von Furstenberg. Selepas mendaftar aku ronda-ronda dalam butik itu. Wow! Boleh tahan harganya. Semua RM1,000 ke atas. Tiba-tiba, nak dijadikan cerita ketika media semua hendak melangkahkan kaki keluar dari butik itu, kami diberi beg kertas berisi beg tangan! Aku tidak pasti apa perasaan media lain. Namun bagi aku, aku sangat teruja. Beg jenama Diane Von Furstenberg tu....

2 ulasan:

Ibu Abah berkata...

bznya kak yam... lama x update

Mariam Elias berkata...

Ermmm... tak update bukan sebab busy. Tapi sebab takde story best nak kongsi.